Brød med sprød skorpe

Dette brød er et sikkert hit. Det kræver at man har en støbejernsgryde eller glasbeholder med låg, der kan tåle at komme i ovnen. Bagningen med låg og på høj varme giver en sprød skorpe og blød krumme.

Brød med sprød skorpe

Bagningen med låg og høj varme giver brødet en sprød skorpe
Prep Time15 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time1 hour
Course: Brød
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Brød

Equipment

  • Støbejernsgryde eller glasbeholder med låg

Ingredients

  • 1/4 pakke gær
  • 7 dl hvedemel
  • 3,5 dl vand
  • 1 knsp salt

Instructions

  • Rør gær, salt og vand sammen
  • Tilføj mel og rør godt i nogle minutter
  • Sæt til at hæve en times tid eller mere
  • Varm ovnen med din støbejernsgryde i på 250 gr
  • Når ovnen er varm, hælder du brøddejen i (med bagepapir under) og bager 30 min. med låg på
  • Efter 30 min. tager du låget af og giver det ca. 10 – 15. min uden. Dette gør, at skorpen bliver dejlig sprød og brødet lækkert

Notes

Hvis du vil være lidt mere tjekket, kan du bage brødet med 5-10 gr gær og koldhæve
det over natten

Prøv også disse brød

3 Comments

  1. Pingback: Skal gær udrøres i vand når man skal bage brød? | Madindex

  2. Kan jeg mon bage brødet i en römertopf?

  3. Hej Betina, sådan en ler-dims med låg? Det tror jeg godt du kan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.