Dette brød er et sikkert hit. Det kræver at man har en støbejernsgryde eller glasbeholder med låg, der kan tåle at komme i ovnen. Bagningen med låg og på høj varme giver en sprød skorpe og blød krumme.
Brød med sprød skorpe
Bagningen med låg og høj varme giver brødet en sprød skorpe
Equipment
- Støbejernsgryde eller glasbeholder med låg
Ingredients
- 1/4 pakke gær
- 7 dl hvedemel
- 3,5 dl vand
- 1 knsp salt
Instructions
- Rør gær, salt og vand sammen
- Tilføj mel og rør godt i nogle minutter
- Sæt til at hæve en times tid eller mere
- Varm ovnen med din støbejernsgryde i på 250 gr
- Når ovnen er varm, hælder du brøddejen i (med bagepapir under) og bager 30 min. med låg på
- Efter 30 min. tager du låget af og giver det ca. 10 – 15. min uden. Dette gør, at skorpen bliver dejlig sprød og brødet lækkert
Notes
Hvis du vil være lidt mere tjekket, kan du bage brødet med 5-10 gr gær og koldhæve
det over natten
det over natten
Pingback: Skal gær udrøres i vand når man skal bage brød? | Madindex
Kan jeg mon bage brødet i en römertopf?
Hej Betina, sådan en ler-dims med låg? Det tror jeg godt du kan!