Cæsar-salat

Denne salat er genial. Er man er fan af romainesalat OG parmesan, er denne salat et hit. Noget andet godt er, at man kan servere den helt enkelt uden fyld af nogen art, eller man kan fylde den med alskens lækkerier eller rester fra køleskabet.

Jeg har begge gange serveret den kun med romainesalat og brødcroutoner (hjemmelavede). Jeg forestiller mig at avokado, kylling, sorte oliven eller asparges kunne være godt i. Derudover er det ikke så tit man bliver præsenteret for denne slags salat (i hvert fald ikke i min omgangskreds) og derfor er det lidt fedt at kunne servere noget lidt anderledes for en gangs skyld. Hvor mange gange har man efterhånden ikke fået blandet salat med lidt pinjekerner og sennepsdressing…

Et lille fif: normalt hælder man jo dressing over salat i sidste øjeblik før den skal serveres. Her kan man hvis man bruger brødcroutoner, med fordel lade den stå og trække lidt forinden. Så når brødet at suge noget af dressingen til sig og det er altså bare ret godt. Nok ikke korrekt, men det fungerer. 

Ingredienser til dressing 

Dressingen passer til ca. 2 små romainesalathoveder eller knap et stort – til 2-3 personer (store portioner).

  • 1 spsk majonaise 
  • 1 tsk worchestershire-sauce 
  • 1 spsk citron 
  • 2 spsk revet parmesan (eller mere) 
  • 1 presset fed hvidløg 
  • En sjat mælk 
  • Salt og peber

Ingredienser til salaten

  • Romainesalat
  • Brødcroutoner (helst hjemmelavede – rester af franskbrød stegt eller bagt og dryppet med olivenolie og salt)
  • Andet – fx. asparges, sorte oliven

One thought on “Cæsar-salat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.