Græskarsuppe

Jeg lavede denne græskarsuppe i går. Den var rigtig god, men jeg vil vove at påstå det ikke var pga græskarret, men pga kombinationen af kokosmælk og citron. Næste gang vil jeg lave den med gulerødder, for kors hvor er det besværligt med græskar! Ikke besværet værd, synes jeg. Det vigtige i opskriften er efter min mening den milde smag fra grøntsagerne blandet med ingefær-kokosmælk og citron. Inden jeg puttede citronen i, smagte suppen bare lidt halvkedeligt, men den ændrede sig markant efter citronen kom i, og var meget lækker. 

Fremgangsmåde:

Skræld og hak hvidløg, løg og græskar groft og sauter det. Dæk med vand. Tilføj hønsebouillon og kog op. Lad simre til græskar er mørt, blend det dernæst. Tilføj kokosmælk, ingefær, chili, salt og citron.

Server med hjemmelavede brødcroutoner. Jeg stegte blot nogle skiver daggamle flutes i olivenolie og salt på en stegepande.

Ingredienser:

  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • 1 græskar
  • Hønsebouillon
  • Vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • Tørret chili (2 knivsspidse)
  • 3 knolde ingefær (tommelfingerstørrelse)
  • ½ presset citron
  • Salt og peber

3 thoughts on “Græskarsuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.