En madblog skal have en opskrift på mørbradgryde. Det lugter lidt af 80’erne, men det lader til at alle stadig spiser det (i smug). I følge Madindeks 2018 (dem der fik det mindre gode domænenavn) er danskernes top 9 aftensmad en gryderet og jeg vil vædde med at mørbradgryde er i blandt dem. Anyways, gotta have it, så her er den.
Mørbradgryde
Klassisk mørbradgryde kan varieres med champignoner og grøntsager
Servings: 4 personer
Equipment
- Dyb pande
Ingredients
- 1 stk svinemørbrad
- 2 stk løg mellemstørrelse
- 1 pakke bacon eller så meget du kan få dig selv til
- 2 dl vand
- 2 spsk hvedemel
- 1 spsk smør og olie til stegning
- salt og peber
Instructions
- Klip bacon i små stykker og steg den sprøde ved høj varme. Tag dem af og stil til side
- Løg skæres i kvarte ringe og steges bløde og let karameliserede ved høj varme i smør. Herefter tages de op
- Mørbraden renses for hinder, sener og det værste fedt. Den skæres i bøffer a 2-3 cm højde. De bankes flade, vendes i mel og krydres godt med salt og med peber
- Brun bøfferne i smør på panden. Herefter tilsættes vand, løg og halvdelen af bacon, og retten simrer i 30 min
- Smag til med salt og peber. Tilføj evt fløde. Top med resten af den stegte bacon inden servering
Notes
Serveres med ris og kogte grøntsager til