Opskrift på klassisk mørbradgryde

En madblog skal have en opskrift på mørbradgryde. Det lugter lidt af 80’erne, men det lader til at alle stadig spiser det (i smug). I følge Madindeks 2018 (dem der fik det mindre gode domænenavn) er danskernes top 9 aftensmad en gryderet og jeg vil vædde med at mørbradgryde er i blandt dem. Anyways, gotta have it, så her er den.

Ingredienser til klassismørbradgryde (til 4 personer):

  • 2 løg
  • 1 svinemørbrad
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 stort glas vand
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk smør
  • Fløde
  • Salt og peber

Sådan laver du klassisk mørbradgryde

Klip bacon i små stykker og steg den sprøde ved høj varme. Tag dem af og stil til side. Løg skæres i kvarte ringe og steges bløde og let karameliserede ved høj varme i smør. Tages derefter af. Mørbraden renses for hinder, sener og det værste fedt. Den skæres i bøffer a 3-4 cm højde. De bankes flade og krydres med salt og godt med peber. De brunes i smør på panden. Herefter tilsættes vand, løg og halvdelen af bacon, og retten simrer i 30 min. Smag til med salt og peber.  Jævn sovsen med en smørbolle (1 spsk smør og 1 spsk mel blandet godt sammen) eller fløde. Top med resten af den stegte bacon inden servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.