Opskrift på klassisk mørbradgryde

opskrift på mørbradbøf

En madblog skal have en opskrift på mørbradgryde. Det lugter lidt af 80’erne, men det lader til at alle stadig spiser det (i smug). I følge Madindeks 2018 (dem der fik det mindre gode domænenavn) er danskernes top 9 aftensmad en gryderet og jeg vil vædde med at mørbradgryde er i blandt dem. Anyways, gotta have it, så her er den.

Ingredienser til klassismørbradgryde (til 4 personer):

  • 2 løg
  • 1 svinemørbrad
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 stort glas vand
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk smør
  • Fløde
  • Salt og peber

Sådan laver du klassisk mørbradgryde

Klip bacon i små stykker og steg den sprøde ved høj varme. Tag dem af og stil til side. Løg skæres i kvarte ringe og steges bløde og let karameliserede ved høj varme i smør. Tages derefter af. Mørbraden renses for hinder, sener og det værste fedt. Den skæres i bøffer a 3-4 cm højde. De bankes flade og krydres med salt og godt med peber. De brunes i smør på panden. Herefter tilsættes vand, løg og halvdelen af bacon, og retten simrer i 30 min. Smag til med salt og peber.  Jævn sovsen med en smørbolle (1 spsk smør og 1 spsk mel blandet godt sammen) eller fløde. Top med resten af den stegte bacon inden servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.