Lam i karry og abrikoser

Denne opskrift på lam i karry er en variation over temaet “lam” og “karry” .

Karry er ikke til at komme uden om – det kan spises vinter og sommer og det smager godt med det meste. Opskriften på Lam i karry er oprindeligt inspireret af et program i fjernsynet (Annemad). Du kan finde MADindex’ version af opskriften her. Den oprindelige opskrift indeholder figner og cashewnødder, men i denne version er de skiftet ud med tørrede abrikoser og æbler. Abrikoser smager klart bedre i retten end figner og bliver mere bløde og snaskede. Det er selvfølgelig smag og behag, og substansen er forholdet mellem karry, garam masala, kardemomme og kanel samt fond og kokosmælk.

Både karry og garam masala er blandingskrydderier. Garam masala består af en blanding af spidskommen, koriander, peber, kanel, kardemomme og muskatnød. Karry består af en blanding af gurkemeje, hvid peber, cayennepeber, koriander, muskatnød, ingefær, kanel, nelliker, kardemomme, sennep og kommen. Der er altså intet mindre end 15 forskellige krydderier i.

Lam i karry og abrikoser

Kødet kan skiftes ud med andet kød og/eller grøntsager
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 45 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: indisk fusion
Keyword: Karry
Servings: 6 personer

Equipment

  • 1 stor gryde

Ingredients

  • 1 dåse kokosmælk
  • 500 gr lam i tern
  • 1 pose tørrede abrikoser
  • 2 stk løg
  • 4 stk små gulerødder
  • ½ liter grøntsagsfond
  • 4 stk små æbler

Krydderier

  • 2 spsk mild karry
  • 1 spsk garam masala
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel

Instructions

  • Skær grøntsagerne i tern og svits dem i rigeligt olie. Tilsæt karry og rør det rundt på kraftig varme
  • Tilsæt abrikoser, kanel og kardemomme og rør i et par minutter
  • Skær lammekød i tern og brun det på en pande ved siden af
  • Put kødet i karryen og tilsæt fond og kokosmælk
  • Tilsæt garam masala
  • Kog til kødet er mørt, ca. 1.5 timer

Notes

Server med ris, mango/æble chutney, raita, og cashewnødder 
PS. Retten er anbefalelsesværdig at servere omkring jul, da retten er temmelig julet (da der både er kanel, æbler og kardemomme i) og er et skønt alternativ hvis man allerede i midten af december har fået få meget gris på gaflen.

Vi elsker karry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.