Mennesket har spist tærter, quiche, postejer, pies, ting bagt i dej siden Ruder Konge var knægt. I gamle dage blev “Tærte” brugt som en slags fællesbetegnelse for kager (med og uden tærtebund) (Se Else-Marie Boyhus), men betegner altså i dag kun “noget” bagt på en tærtebund.
På fransk skelnes der mellem ordet “tarte” og ordet “quiche”. Tærte og tarte er jo åbenlyst forbundne, men hvorfor er der to betegnelser på fransk og kun en på dansk? Ordet tarte omfatter alt der er bagt på en tærtebund, men uden æggefyld. Dvs. det betegner både søde tærter (frugttærter) og tærter hvor man bare bager fyld (fx løg og pinjekerner) direkte på bunden uden fyld. Jeg tror ikke sidstnævnte variant er så kendt herhjemme. Ordet “quiche” derimod, betegner de tærter med æggefyld som de fleste tærter vi kender herhjemme. F.eks. Quiche Lorraine. Denne opskrift på spinattærte er således i virkeligheden en quiche, men bliver på dansk til en tærte.
Spinattærte
Equipment
- Tærtefad
Ingredients
- 13 stk valnødder
- 1 stk rødløg
- 2 stk kyllingebryster stegte
- ½ pose spinat optøet
- 1 pose mozzarella revet
- 5 spsk creme fraiche
- 4 knsp salt
- 3 stk æg
- 1 stk tærtebund industrien har vundet når det gælder tærtebunde
Instructions
- Forbag tærtedejen i 10 minutter i en forvarmet ovn (180 gr)
- Steg løg i lidt olie, gerne på høj varme så de får lidt farve
- Hak valnødder i 4 stykker hver og tilsæt når løgene er blevet godt bløde. Skru ned på mellem varme
- Bland resten af fyldet i en skål. Start med at piske æg med en gaffel. TIlføj dernæst spinat, ost, creme fraiche og krydderier
- Bland kylling og valnødder i æggeblandingen og fordel det på en tærtedej i et tærtefad
- Bag tærten i ca. 35- 40 minutter på 180 gr.