Det hænder, at man får købt lidt rigeligt med majroer, rødbeder og den slags grøntsager, og de ender med at ligge lidt halvslatne hen i køleskabet, fordi man alligevel blev overmandet af take out trang i stedet for det, der oprindeligt var intentionen, da man fuld af dogme og klimabevidsthed købte grøntsagerne. Når man har det sådan, er det suppetid.
Alle grøntsager kan koges og puréres til en suppe. Det er også næsten underordnet hvad man supplerer suppen med, så længe man har en løg-agtig grøntsag (løg, skalotteløg eller porre), en rodfrugt (rødbede, jordskok eller kartofler) og gerne en smagsgiver (selleri, bladselleri eller gulerod). Fordelen ved denne suppe i forhold til fx kartoffelsuppe er, at man slipper for at skrælle the main ingredient. Jordskokker kan skures rene og man slipper for at skrælle dette knoldede helvede af en grøntsag.
Grøntsagssupper bør suppleres med noget fedt, syrligt eller sprødt, da de ellers fremstår en anelse kedelige.
Jordskokkesuppe
Equipment
- Stavblender
Ingredients
- 1 kg jordskokker 1 pose ca
- 2 stk hvidløg
- 2 stk løg
- 2 stk gulerødder
- 2 stk kartofler
- 1 l grøntsagsfond eller bouillon
- 1 sjat fløde
- salt og peber
Instructions
- Skur jordskokkerne nogenlunde rene
- Skræl løg, hvidløg, gule rødder og kartofler
- Skær grøntsagerne i grove tern
- Varm olie i en mellemstor gryde og sauter løg, hvidløg, gulerødder
- Bland jordskokker og kartofler med
- Hæld fond eller bouillon på så det dækker grøntsagerne. Lad det småkoge i ca 20 minutter til alle grøntsager er møre
- Blend herefter suppen til den har en blød og god konsistens
- Smag suppen til med salt og peber (rigeligt peber). Tilføj lidt fløde for det der jenesaisquoi
Notes
- Persille/bacon
- Tigerrejer/koriander
- Kammuslinger/timian