Mørbradgryde

En madblog skal have en opskrift på mørbradgryde. Det lugter lidt af 80’erne, men det lader til at alle stadig spiser det (i smug). I følge Madindeks 2018 (dem der fik det mindre gode domænenavn) er danskernes top 9 aftensmad en gryderet og jeg vil vædde med at mørbradgryde er i blandt dem. Anyways, gotta have it, så her er den.

Mørbradgryde

Klassisk mørbradgryde kan varieres med champignoner og grøntsager
Prep Time15 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time40 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Dansk
Keyword: Middag på en halv time, Old school cool
Servings: 4 personer

Equipment

  • Dyb pande

Ingredients

  • 1 stk svinemørbrad
  • 2 stk løg mellemstørrelse
  • 1 pakke bacon eller så meget du kan få dig selv til
  • 2 dl vand
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 spsk smør og olie til stegning
  • salt og peber

Instructions

  • Klip bacon i små stykker og steg den sprøde ved høj varme. Tag dem af og stil til side
  • Løg skæres i kvarte ringe og steges bløde og let karameliserede ved høj varme i smør. Herefter tages de op
  • Mørbraden renses for hinder, sener og det værste fedt. Den skæres i bøffer a 2-3 cm højde. De bankes flade, vendes i mel og krydres godt med salt og med peber
  • Brun bøfferne i smør på panden. Herefter tilsættes vand, løg og halvdelen af bacon, og retten simrer i 30 min
  • Smag til med salt og peber. Tilføj evt fløde. Top med resten af den stegte bacon inden servering

Notes

Serveres med ris og kogte grøntsager til

Prøv også disse mormorretter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.