Opskrift på brød med sprød skorpe

Dette brød er et sikkert hit. Det kræver at man har en støbejernsgryde eller glasbeholder med låg, der kan tåle at komme i ovnen.

Ingredienser til brød med sprød skorpe

  • ½-1/4 del af en pakke gær (eller lidt mindre)
  • 7 dl mel
  • 3,5 dl vand

Sådan laver du brød med sprød skorpe

Den nemme version: En halv pakke gær udrøres med 1 tsk salt. (Efter et minuts tid frigør saltet væsken i gæren, og den er nem at udrøre). Mel og vand røres i. Sæt til at hæve en times tid eller mere. Varm ovnen med din støbejernsgryde på 250 gr. Når ovnen er varm, hælder du brøddejen i (med bagepapir under) og bager 30 min. med låg på. Efter 30 min. tager du låget af og giver det ca. 10 – 15. min uden. Dette gør, at skorpen bliver dejlig sprød og brødet lækkert. Hvis du vil være lidt mere tjekket, kan du bage brødet med 5-10gr gær og koldhæve det over natten. Jeg forfalder altid til den nemme metode, og det smager rigtig godt.

3 Comments

  1. Pingback: Skal gær udrøres i vand når man skal bage brød? | Madindex

  2. Kan jeg mon bage brødet i en römertopf?

  3. Hej Betina, sådan en ler-dims med låg? Det tror jeg godt du kan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.