Puy linser er kongelinsen. Den kommer fra området omkring
Le Puy-en-Velay i Frankrig hvor den er områdebeskyttet under EU’s Protected Designation of Origin (PDO) og i Frankrig under “Appelation d’origine controlée (AOC). Andre linser koger ud og smatter, men Puy linsen forbliver hel og sprød på den gode måde. Den kan koges uden at skulle ligge i vand i 100 år og man kan blande den i hvadsomhelst og få en lille hofret ud af det. Den er den ultimative ryd op i rester-ingrediens og så er den fandme ovenikøbet sund. What’s not to like.
Puy linser fås i almindelige ikke-discount supermarker
Puy linser
Andre linser koger ud og smatter, men Puy linsenforbliver hel og sprød på den gode måde
Servings: 2 personer
Ingredients
- 2 dl puy linser
- 1 stk løg
- 3 fed hvidløg gerne mere
- 2-3 stk laurbærblade
- 1 spsk timian eller herbs de Provence
- 1 dl bacon eller andet fx merguez eller medisterpølse
- ½ dl hvidvin
Instructions
- Kog linser med laurbær i 15 min. og sæt til side
- Steg bacon i tern og sæt til side
- Hak løg og hvidkøg. Sauter løg
- Når de er klare, kan man tilsætte hvidløg, bacon og linser
- Bland rundt. Tilsæt hvidvin og krydderier
Notes
Man kan tilsætte alle mulige andre ingredienser, fx. tomater, ærter eller en rest medisterpølse