Opskrift på norditaliensk kylling med rødvin og ærter

Hvem der bare havde en italiensk svigermor …Eller Andreas mors kylling med ærter og hvidløg i rødvinssauce. Min kusine har givet mig denne opskrift, som hendes italienske svigermor har lært hende at lave. Retten stammer fra Norditalien og spises i dybe skåle med brød til. Den er hurtig og nem at lave, og den smager helt fantastisk.

Ingredienser til noritaliensk kylling med rødvin og ærter

  • 1 hel kylling – Eller en bakke lørdagslår
  • ½ -1 pose ærter
  • 5 fed hvidløg (hele)
  • 1 løg – hakket
  • Lidt vand – ca 2 glas
  • En kvart til en halv flaske rødvin

Sådan laver du norditaliensk kylling med rødving og ærter

Kylling (hele stykker eller hel kylling) brunes gyldne i olivenolie. De tages op og hvidløg og løg sauteres. Herefter kommes kyllingen tilbage og rødvinen tilsættes og koges op. Ærter, vand og salt/peber tilsættes. Lad retten simrekoge i 1½ time til kyllingen er gennemstegt og ærterne let mosede ud.

4 thoughts on “Opskrift på norditaliensk kylling med rødvin og ærter”

  1. Denne ret kan klart anbefales. Normalt bruger jeg hvidvin sammen med kylling, men det her er jo meget bedre. Især ærterne var helt fantastiske! Hvem der bare havde en italiensk svigermor …

  2. Kusine Irene må lige tilføje, at et groft hakket bundt persille kan smides i gryden 10 min. inden spisning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.