Opskrift på svenske kødboller

Jeg har været besat af svenske kødboller siden jeg smagte dem på Prinsen i Stockholm i sommer. Jeg har forsøgt flere varianter af opskrifter, men den bedste er efter min mening denne.

Ingredienser til svenske kødboller

  • 500 gr hakket kalv/flæsk (OK det er vist mest korrekt at bruge oksekød. Men der er ingen der dør hvis du bruger kalv/flæsk. Eller noget helt 3. det er allehånden der gør det ikke bare smager af frikadeller)
  • 1 stort finthakket løg
  • en klat kartoffelmos
  • et æg
  • en spsk mel (ca) til konsistensen er god
  • salt, peber
  • 1 tsk. allehånde

Sådan laver du svenske kødboller

Rør farsen som alm. frikadellefars. Tril kødbollerne i små kugler – ca2-4 cm. i diameter. Steg dem på panden i smør – gerne rigeligt. Kødbollerne skal have en 20 min’s tid. Når de er færdige, tages de af, og væden koges op til sovs. Serveres med kartoffelmos og tyttebær. Alternativt – serveres de med spaghetti ligesom i Pernille&morfar (nostalgisk børnebog). What’s not to like!

2 thoughts on “Opskrift på svenske kødboller”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.