Quiche Lorraine er traditionelt en bacontærte. Alle elsker bacon og derfor elsker alle quiche Lorraine. Lorraine er ikke navnet på en dame, men derimod den franske region Lorraine, som engang var tysk og hed Lothringen. Den ligger i Frankrigs nordøstlige hjørne, og det er eftersigende her konceptet tærte eller quiche stammer fra (det kommer fra det tyske ord kuchen).
Når det gælder tærtedej, har industrien vundet. Jeg gider ikke mere selv prøve at lave tærtedej: det bliver noget smulreværk og det er ikke besværet værd. 1:0 industri! Når det så er sagt, bliver det så meget mere attraktivt og nemt at lave tærte. Tærte eller quiche er den ultimative restemad eller tøm-køleskabet-mad
Quiche Lorraine
Quiche Lorraine er traditionelt en bacontærte. Alle elsker bacon og derfor elsker alle quiche Lorraine
Servings: 1 Tærte
Ingredients
- 1 stk tærtedej
- 3-4 stk æg
- 1 dl piskefløde
- 1 stk løg
- 2 dl bacontern
- 5 stk pancettaskiver kan udelades
Instructions
- Brun skalotteløgene let i smør på panden
- Pisk æg og fløde
- Brun bacon på separat pande
- Forbag tærtedejen i 5 minutter
- Fordel fyldet på tærtedejen og krydr med salt og peber
- Bag yderligere 25 minutter. Fordel de 5 skiver pancetta på tærten og giv den yderligere 10 minutter på 200 gr
Notes
Serveres med grøn salat