Aka tortilla. Spaniens svar på omelet. Perfekt restemad. Giv det gerne rigeligt salt, så er der også hangoverfood der. Det er vegetarisk men fuld af umami.
Spansk tortilla
Perfekt restemad
Servings: 4 personer
Equipment
- Stegepande og låg/fad til at vende tortillaen på
Ingredients
- 4 stk Kartofler mellemstørrelse
- 4 stk æg
- olie til stegning
- salt og peber
Instructions
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
- Sauter kartoffelskiverne på middelvarme i olien og strø salt på (gerne rundhåndet)
- Pisk æggene i en skål med en gaffel
- Tilsæt æggemassen til panden, når kartoflerne er møre. De skal have ca. 15 min før de er møre. Forsæt med at stege på lav varme (4 ud af 12)
- Når æggemassen er stivnet på toppen skal tortillaen vendes. Placer låg eller fad og vend panden rundt i et snuptag.
- Giv tortillaen et par minutter mere
Notes
Spis denne tortilla med grøn bønne salat eller tomatsalat til (i følge Frøken Jensen skal det være tomatsalat)