Frøken Jensens spanske kartoffelomelet

Aka tortilla. Spaniens svar på omelet. Perfekt restemad. Giv det gerne rigeligt salt, så er der også hangoverfood der. Det er vegetarisk men fuld af umami.

Spansk tortilla

Perfekt restemad
Prep Time5 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time25 minutes
Course: Frokost, Hovedret
Cuisine: Spansk
Keyword: Frøken Jensen, Middag på en halv time
Servings: 4 personer

Equipment

  • Stegepande og låg/fad til at vende tortillaen på

Ingredients

  • 4 stk Kartofler mellemstørrelse
  • 4 stk æg
  • olie til stegning
  • salt og peber

Instructions

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
  • Sauter kartoffelskiverne på middelvarme i olien og strø salt på (gerne rundhåndet)
  • Pisk æggene i en skål med en gaffel
  • Tilsæt æggemassen til panden, når kartoflerne er møre. De skal have ca. 15 min før de er møre. Forsæt med at stege på lav varme (4 ud af 12)
  • Når æggemassen er stivnet på toppen skal tortillaen vendes. Placer låg eller fad og vend panden rundt i et snuptag.
  • Giv tortillaen et par minutter mere

Notes

Spis denne tortilla med grøn bønne salat eller tomatsalat til (i følge Frøken Jensen skal det være tomatsalat)

Prøv disse opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.