Aka tortilla. Spaniens svar på omelet. Perfekt restemad. Giv det gerne rigeligt salt, så er der også hangoverfood der. Det er vegetarisk men fuld af umami.
Spansk tortilla
Equipment
- Stegepande og låg/fad til at vende tortillaen på
Ingredients
- 4 stk Kartofler mellemstørrelse
- 4 stk æg
- olie til stegning
- salt og peber
Instructions
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver
- Sauter kartoffelskiverne på middelvarme i olien og strø salt på (gerne rundhåndet)
- Pisk æggene i en skål med en gaffel
- Tilsæt æggemassen til panden, når kartoflerne er møre. De skal have ca. 15 min før de er møre. Forsæt med at stege på lav varme (4 ud af 12)
- Når æggemassen er stivnet på toppen skal tortillaen vendes. Placer låg eller fad og vend panden rundt i et snuptag.
- Giv tortillaen et par minutter mere