Alle fortjener perfekte ovnkartofler, for de gør livet bedre og smukkere. Det er så enkelt, men ikke alle ved hvordan. Her kommer den enkle forklaring på, hvordan man får perfekte kartofler, når de steges i ovnen.
Perfekte ovnkartofler
Her er en guide til perfekte ovnkartofler
Servings: 4 personer
Ingredients
- 1 kg kartofler
- ½ dl smagsneutral olie rapsolie f.eks
- 1 tsk paprika
- 1/4 tsk cayennepeber
- 1 tsk salt
Instructions
- Skæl kartofler og skær dem i den ønskede facon. Hvis kartoflerne er store, bør de skæres på langs i smalle både. Hvis kartoflerne er små og runde, bør de skæres over i halve. Hvis de har andre former end det, bør de nok bare skæres i tern
- Bland olie og krydderier i en lille skål
- Put de skårne kartofler i en frysepose
- Hæld olieblandingen i posen sammen med kartoflerne
- Hold posens åbning godt sammen, og ryst så posen godt og grundigt. Tvær det hele godt rundt, så olien fordeler sig
- Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir og steg dem på 200 gr i 40-45 minutter (afhængigt af kartoflernes størrelse og ovnens beskaffenhed)
Notes
De kan spises som snack, som hovedret, som tilbehør, altid og hele tiden