Brændenældesuppe

I forårets spæde start pipler det frem med små brændenældeskud. Ganske kort tid efter vil de have vokset sig op til halve og hele meters helvedes planter. Hvorfor ikke få bugt med væksten inden de kommer for godt i gang? Man skal lave brændenældesuppe mens skuddene er ganske små. Når de bliver store og mørkegrønne, bliver de for krasse i smagen.

Brændenælder giver en krydret peberagtig smag. Den har en sej farve, og så er det bare fedt at sanke i naturen og måske forpurre en utæmmet brændenældevækst i haven.

Brændenældesuppe

Spis brændenælderne, før de får taget på dig
Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Total Time30 minutes
Course: Aftensmad, Frokost
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Brændenælder, Suppe, Vegetarisk
Servings: 4 portioner

Equipment

  • Stavblender

Ingredients

  • 1 l brændenældeskud
  • 1 stk løg
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 stk kartoffel halvstor
  • 1 l grøntsagssuppe eller bouillon
  • salt og peber

Instructions

  • Skræl og hak løget, og sauter det i lidt smør
  • Skræl kartoflen, og skær den i tern
  • Kom brændenælderne ved løget og vend det rundt et par gange
  • Kom herefter bouillon ved og kog det op
  • Tilføj kartoffel og lad det simre i 20 minutter
  • Blend det hele, så du får en ensartet suppe
  • Smag til med salt, peber og lidt piskefløde

Notes

Spises udenfor med havehandsker og brændevin til

Passer til

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.