Karry er ikke til at komme uden om – det kan spises vinter og sommer og det smager godt med det meste. Opskriften på Lam i karry er oprindeligt inspireret af et program i fjernsynet (Annemad). Opskriften indeholder figner og cashewnødder, men der sker altså ikke nogen skade, hvis man udskrifter figner med æbler og glemmer cashewnødderne. Substansen er forholdet mellem karry, garam masala, kardemomme og kanel samt fond og kokosmælk.
Både karry og garam masala er blandingskrydderier. Garam masala består af en blanding af spidskommen, koriander, peber, kanel, kardemomme og muskatnød. Karry består af en blanding af gurkemeje, hvid peber, cayennepeber, koriander, muskatnød, ingefær, kanel, nelliker, kardemomme, sennep og kommen. Der er altså intet mindre end 15 forskellige krydderier i.
Lam i karry
Equipment
- 1 stor gryde
Ingredients
- 2 stk løg
- 2 stk gulerødder
- 1 stk persillerod
- 1/4 stk knoldselleri
- 12 stk figner
- 1 dåse kokosmælk
- 1 kg lammekød
Krydderier
- 2 spsk mild karry
- 4 stængler kanel erstat med 1 tsk stødt kanel
- 5 kapsler kardemomme erstat med 1 tsk stødt kardemomme
- 1 spsk garam masala
- 1/2 liter grøntsagsfond
Instructions
- Skær grøntsagerne i tern og svits dem i rigeligt olie. Tilsæt karry og rør det rundt på kraftig varme
- Tilsæt figner, kanel og kardemomme og rør i et par minutter
- Skær lammekød i tern og brun det på en pande ved siden af
- Put kødet i karryen og tilsæt fond og kokosmælk
- Tilsæt garam masala
- Kog til kødet er mørt, ca. 1.5 timer