Risotto med bagt gulerod og timian

Jeg har prøvet Feminas opskrift på gulerodsrisotto (den kan findes her) og selvfølgelig forbedret opskriften og udførslen, klart nok. Feminas version er med kogte gulerødder. Kogte gulerødder er for det meste klamme, eller bare uinteressante, så den version jeg har lavet med risotto er med bagte gulerødder. Ved at bage gulerødderne får man understreget sødmen samtidigt med at de bibeholder noget sprødt. Derudover er konsistensen af den gulerodspuré der skal blades i risottoen mindre vandet og smagen bliver dermed mere intens i den færdige risotto.

Hvis man er vant til at food preppe og lave risotto, er det en ret nem ret at lave. Jeg vil anbefale alle at food preppe bladselleri, så man altid har en frysepose klar med hakket bladselleri. De fleste gryderetter bliver løftet markant med en dl hakket bladselleri i sovsen (kødsovs, lasagne og den slags). Enough said, her er opskriften.

Risotto med bagt gulerod og timian

Puré af bagt gulerod, hvidløg og timian giver risottoen en mild og cremet smag og en smuk orange farve
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time45 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Risotto
Servings: 1 person

Equipment

  • 1 gryde og stavblender

Ingredients

  • 3 stk gulerødder
  • 1 stk skalotteløg eller små løg
  • 0,5 dl bladselleri hakket
  • 5 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 1 håndfuld mandler
  • 0,75 dl risottoris 0,75 dl – 1 dl per person afhængigt af størrelse på spisende
  • 3 dl bouillon grøntsags eller hønsebouillon
  • 1 spsk smør
  • 1 dl hvidvin

Instructions

  • Skræl gulerødder og skær dem i 0,5 cm skiver på skå. Læg dem på en bageplade med bagepapir
  • Skæl derefter hvidløg og tag 2/3 af dem og læg dem til gulerødderne
  • Tilføj lidt timian og stil bagepladen i ovnen på 200 gr i 30 minutter
  • Skæl derefter bladselleri og løg og hak begge samt hvidløg i små stykker (her er det nemmere hvis man food prepper – fx ved at når man køber bladselleri, at man hakker det hele ud og gemmer det i fryser)
  • Kog vand og gør din bouillon klar i en kande eller skål for sig selv
  • Smelt smør og vend løg, bladselleri og hvidløg i det smeltede smør
  • Tilføj risotto ris og derefter hvidvin. Vend det rundt og lad risottorisene suge lidt vin
  • Herefter tilføjes bouillon lidt ad gangen (1 dl eller lignende ad gangen) indtil risene er al dente og konsistensen er god
  • Imens riottoen simrer, bliver gulerødderne bagt færdig. Tag dem ud af ovnen og purér dem. Tag eventuelt et par skiver fra til pynt
  • Når risottoen er næsten færdigkogt kan du tilføje gulerodspuréen og røre den forsigtigt ud. Lad den koge lidt sammen med risottoen og smag den til med salt og peber
  • Serveres med et par skiver af den bagte gulerod, lidt hakkede mandler, parmesan og lidt frisk timian

Prøv også disse opskrifter…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.